Yogurt ice cream

Published Mei 24, 2012 by syarida
Mama suka berebut-rebut yogurt dengan Kayra. Kalau mama beli letak dalam peti ais, kalau tak ada tu mama dah tau siapa yang ambik makan. Kayra dan mama sama-sama minat. Yogurt asli mama kurang suka tapi mama memang hantu yogurt berperisa. Yogurt drink mama suka jugak tapi kalau yogurt ice cream lagi-lagi mama suka.
Dan pada suatu hari, bos mama dah janji nak bawak mama makan yogurt ice cream kat tuti fruiti. Lepas dua tiga hari dia lupa. Dan lepas dua tiga hari kemudian tu pulak mama kembali menagih janji. Tidak boleh tidak, kena lah dia bawak. Kami pergi bertiga saja kerana kawan-kawan yang lain masing-masing ada komitmen lain. Jadi, kami bertiga yang tak berapa nak ada komitmen ni pun pi la Auto City sana. Undang-undang utama nak makan ais krim adalah kena pi masa cuaca yang panas, barulah nikmat aiskrim tu terasa. Sejuk je lalu kat tekak.

Jeng, jeng ,jeng…. adakah anda nampak di sana tu. Tuti fruiti. Yang tudung coklat tu Cik Faridah dan yang pakai baju kurung tu Kak Era. Dua-dua kawan pejabat dan itu jugak panggilan mama pada mereka.
Sekali lagi, dan mama rasa papa pun mesti tau kedai ni. 
Hmmm… macam ada makna ja mama dok tangkap gambar depan kedai ni banyak kali sangat. Harap papa faham bila baca entry ni…
Mula-mula pilih mangkuk. Pamkan aiskrim dan step seterusnya ialah nak pilih topping.
Ada macam-macam yang boleh kita tabur atas aiskrim. Susah jugak nak pilih. Marshmallow pun ada.
Tengok tu, kalau tak percaya sangat apa yang mama dok cerita ni… Takyah pening, ambik, tabur dan pi bayar. Banyak ambik, banyak la bayar sebab ikut berat ok.
Panjat tangga pulak naik atas. Nak makan kan ?
Nak kerusi merah, nak kerusi merah. Saya nak duduk kat kusyen merah. Dan, kami semua duduk kat atas kusyen merah tu…
Memang makanan aku, memang makanan aku.
Ini ais krim yogurt mama. Close up sikit.

Ini mangkuk ais krim mama.

Ini mangkuk aiskrim kak era. Sikit je dia ambik.

Cik faridah cuma makan buah-buahan. Katanya dia kenyang lepas makan nasi tomato untuk sarapan pagi.

Iye, mesti ada gambar kami berdua dari atas.

Dan gambar mereka berdua dari atas jugak.

Ada jugak  ‘akuarium’ kaca untuk pelanggan berkumpulan yang nak privacy.

Dan jangan lupa lap mulut anda yang comot bahana aiskrim yogurt masam tuti fruiti.
Lepas makan aiskrim kami rasa tak puas sebab rasa macam perut tak berapa kenyang saja. So kami singgah pulak McDonalds makan foldover. Lepas tu kami semua pakat menyesal sebab makan banyak sangat.
Kak era kata, “tak apa, tadi kita makan yogurt, masuk bakteria baik dalam perut”. Tapi kesian kat bakteria tu, dah mati kena hempap dengan foldover. Tu lah kan, nasib bakteria, jadi baik pun tak guna jugak.
Hahahaha…
Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: