Makan-makan Dengan Wan Dan Tok

Published Mei 18, 2012 by syarida
Sesekali balik kampung rasa macam nak bawak tok dan wan pi makan-makan. Tapi selalu rasa tak sempat. Dan selalunya rasa macam masak dan makan kat dapur rumah wan lagi best. Lagipun, bila ramai, sangat meriah kat dapur tu. Tapi hari tu, mama ajak jugak wan dengan tok keluar makan kat Jeniang. Seronok jugak sekali-sekala.
Ajak family mak lang sekali. pak lang tak ada, ke Sabah rasanya kali ni.
Esok tu hari ibu, sangat seronok dapat belanja tok. Dah lama tak keluar dengan tok dan wan.
Cik kak tu teringin sangat nak duduk atas baby chair walaupun dia tu dah tak berapa nak baby dah.
Bergambar, jangan tak bergambar.
Lama jugak nak tunggu makanan sampai ni.
Layan dulu bola kat tv di belakang. Kedah laman singapura rasanya tu.
Eh, nampak papa gelap pulak.
Sekali lagi. Ha, baru ok gambar papa.
Dah sampai makanan. makan dulu ya. Dah tua dah ayah dan mak mama ni.
ikan siakap tiga rasa yang indah khabar dari rupa. Cakap berlapik yang didengar lebih manis daripada tak sedap….
Silalah menjamu selera.
Hmmmm…. tadi cakap tak sedap…
Lain kali kita cari kedai lain. Mama nak bawak wan dengan tok makan kat luar jugak sekali sekala. Kat mana tempat makan yang sedap kat Sik ni ha ? Ada tak sapa-sapa tau…? 

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: