Taman Tasik Taiping

Published Mei 4, 2012 by syarida
Pagi tu kan lepas mamaPapa keluar sarapan, Kayra kan kat rumah ja. Kita tak keluar mana-mana pun. Mama kesian kat kayra. Tapi apakan daya mama, mama dah ajak papa keluar, nak ajak Tok Honey sekali tapi papa tak mau jugak keluar. Papa nak buat kerja kononnya. Puas mama pujuk tapi papa tak mau keluar jugak. Kita nak jugak berhoorey hoorey, kan namanya cuti. Kayra pun baru baik demam kan. Papa kata tak mau, tak mau la.  Sangat kejam papa itu. Takmau kawan….bencikkk….
Tapi bila petang selepas kita semua buat muncung empat belas termasuk tok Honey jugak, barulah papa nak keluar.  Itupun dah petang. Tak apalah.  Something is better than nothing. Papa bawak kita pi Taman tasik Taiping, jadilah… mana kita pernah dapat peluang bersantai-santai kat tasik ni lagi. Kayra pun tak pernah mai.
Kayra berkata di dalam hati,  “akhirnya aku dapat keluar jugak dari tempat persembunyianku…”
Sangat indah ciptaan tuhan, sejuk dan mendamaikan.
Dapat jumpa prince and princess newly married…
Hanging out with my beloved Tok Honey and mama too.
Papa yang sangat berkeras nak duduk di rumah satu hari tak keluar-keluar…
Mama sendiri pun first time dapat masuk dalam ni tau…
Tok Honey terserempak pulak dengan kawan lama…
While tok Honey bersembang-sembang, kita pulak bergambar-gambar…
Papa and me.
‘peace’ memangla, peace je kalau datang sini…
MamaPapa, Kayra dimana ? Kayra di sana…..
Bergambar sampai tergolek-golek….
Dah sampai kat Mercutanda MPT.
Dah tak larat nak jalan. Mintak didukung pulak….
Mama dah penat. Servis bertukar tangan….
Harus ada foto begini bila ada jambatan begini.
Nak bergambar dengan bunga pulak..
Masih tak mau balik tu, tapi papa dah ajak balik. Tengok tu, senyum pun tak mau…
Cantik, nanti kita datang lagi.
Puas hati ? Ha, namanya pun cuti. Makanya, harus keluar walaupun sebentar…..
Advertisements

2 comments on “Taman Tasik Taiping

  • Tinggalkan Jawapan

    Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

    WordPress.com Logo

    Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

    Twitter picture

    Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

    Facebook photo

    Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

    Google+ photo

    Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: