Selera Baru Resipi baru

Published April 24, 2012 by syarida
Mama sekarang  tengah ‘menggila’ nak cuba macam-macam resipi. Kenapa agaknya mama rasa macam kebanyakan resipi sekarang macam senang je nak buat. Bukak je internet, cari resipi yang nak buat, dah ada depan mata macam-macam cara dan kaedah. Kalau dulu, mama rasa susah, timbangan kena ikut gram lah, kalau nak buat kek coklat tu, kena bakar, pakai satu cara je. Tak boleh pelbagai. Tapi mungkin jugak masa tu mama tak pandai nak olah atau mama tak berani nak cuba cara lain. Tapi sekarang ni, kalau tak boleh satu cara, ada sepuluh lagi cara yang kita boleh cuba. Kalau tak boleh bakar, kita boleh buat kek kukus atau lagi mudah, guna microwave pun boleh. Hmmm…
Panjang cerita nampak…Last week mama try satu resipi mudah. Mama kan suka makan twister Kfc. Hari tu mama surf la internet untuk cari resipi mudah nak buat tortillas. Tortillas tu macam twister kfc tu lah jugak lebih kurang. Tengahhari tu pergi beli tortillas wrapper kat econsave. Petang tu mama dah start buat. Sedap. Mama tak letak mayonis, mama letak thousand island dressing, letak cheese, tomato potong dadu dan salad bulat.
Sayang sekali Kayra tak suka, masam katanya. Mama buat dua hari berturut-turut. Hari pertama tortillas untuk PapaMama, untuk Kayra mama buat pasta je dan hari kedua, jagung rebus untuk cik Kayra.

Lain kali mama try buat masakan lain pulak. Kek karot, red valvet tak pernah try lagi.
Entah bila nak cuba…
Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: