Tok Honey Nak Terbang

Published April 18, 2012 by syarida
Jumaat lepas Tok Honey nak naik flight ke Langkawi sebab nak attend reunion maktab. Sambil-sambil tu nak melawat auntie Emmy sekali kat sana. Auntie Emmy tu kakak papa yang sulung. Flight Tok Honey hari jumaat dalam pukul 1.30 tengahhari kalau tak silap mama. Papa mintak tok Honey tidur kat rumah kita supaya senang nak gerak hari jumaat tu. Dari Nibong tebal ke Bayan Lepas tak la sejauh Taiping ke Bayan Lepas.
Dah alang-alang lepak kat rumah kita malam tu, kita bawak la tok Honey jalan-jalan ke Pacific dan cari makan kat Butterworth sekali.
 Tok Honey nak ke Langkawi berdua dengan kawannya. Opah ni ramah, baik dengan Kayra pulak tu.
 Tak boleh tidak, papa mesti bawak pergi kedai lampu ni…
 Mama boring, bawak Kayra bergambar dengan patung-patung ni lagi baik…
 Mother and son. Papa nak jugak bawak Tok Honey makan nasi dalca kat Butterworth. Sebenarnya papa yang nak makan sangat. Padahal baru ja mai makan kat sini.
 Yang si kecik ni pandai pulak ambik hati papa. Bila suruh makan, makan je padahal kalau mama suruh, mau dia tumpahkan pinggan nasi.
 Dah selesai. Semua dah kenyang kan ? kita bergambar lagi sekeping.
 Mama makin besar. Papa selalu sangat ajak keluar makan malam-malam….
Esoknya. Kayra pergi school macam biasa. PapaMama hantar tok Honey pergi airport. Pukul sebelas papa fetch mama kat ofis dan kami semua terus gerak ke airport. Dalam pukul 12 kami sampai. Papa dah siap-siap check in online untuk Tok Honey. Sampai kat sana tunjuk je boarding pass tu kat kaunter.
PapaMama tak tunggu lama. Lepas drop, pergi kaunter check in. Pass beg Tok Honey kat kaunter tu, terus balik. Tok Honey naik flight pukul 1.30 tengahari.
 Dah sampai airport, angkat beg dulu.
 Kerja-kerja renovation airport tak berapa nak siap lagi. Kalau siap nanti, mesti lagi cantik.
 Kaunter check in.
SEmpat lagi bergambar kat Tourism Malaysia sebelum mama balik.
Isnin Tok Honey balik sini. Nanti nak bawak Kayra sekali jemput Tok Honey.
Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: