Berbasikal Di Taman

Published Februari 28, 2012 by syarida
Hari ahad pagi hari tu pagi-pagi kita tak tau apa nak buat kat rumah. Kita dah siap kemas rumah hari sabtu tu. Papa ajak bawak kayra  naik basikal kat taman. Lagipun, hari ahad kan kayra tak payah pergi school.
Mula-mula mama cadang nak bawak je children scooter Kayra tapi tengok-tengok dia dah bukak stor sendiri dan tarik keluar basikal merah dia tu.
Masa kami sampai kat taman tepi sungai Kerian tu ramai sangat orang. Tiap-tiap weekend memang ramai
orang bersenamrobik kat situ. Jejak je kaki turun kereta dari parking tu berkumandanglah kuatnya lagu senaman. Tapi kita tak join depa, kita nak buat hal kita je.
Kayra pun apa lagi. Teruslah mengayuh basikal merah dia tu.


Sekarang dah pandai posing. Sangat suka bergambar sekarang. Sangat mesra kamera bak kata orang. Pantang di ajak.

Mana boleh tak ada gambar orang kuat mama ni kan ? Mula-mula papa nak tukar tempat kayuh basikal, nak ke Taman JPS tapi mana boleh sebab tempat tak seluas sini, tak puas kayra nak mengayuh pulak nanti.
Tengok tu kat belakang Kayra, ada orang bersenam tai chi jugak..
Ada jugak pakcik-pakcik bersembang-sembang bila jumpa kawan lama.
Ini pulak replika menara condong Teluk Intan. Bila kita nak pi sini papa ?
Mama, nak hug pokok…. Macam-macam gaya bergambar Kayra ni….
Nampak macam seat basikal dah rendah kan ? Dah besar Kayra ni. Kena mintak tolong papa naikkan seat ni lah nampaknya.
Tengok tu, Kayra dah tinggalkan basikal macam tu je dan lari ke sana bila nampak playground. Kenalah mamaPapa sorong basikal dia pulak.

Bagi chance kat dia main kat playground dalam 15 minit lepas tu kita singgah makan roti canai kat warung tepi jalan. Balik dan rehat sekejap. Petang tu Tok Honey nak mai rumah. Kita nak keluar lagi…

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: