Satu Januari Kita, Senyum Seindah Suria….

Published Januari 2, 2012 by syarida
Buka mata pagi tu, hari ni satu januari. Cerah pagi ni. Kita nak keluar lagi. Makan-makan kat Pulau pulak hari ni. Mama tak tau makan ni sempena dengan Birthday atau tak, tapi yang pasti makanan ini akan sangat memenuhi selera papa. Dan akan bagi pengalaman baru kat kayra jugak. Kita jarang-jarang dapat makan kat tempat yang gelap dan romantik. Pagi tu trafik tak sesak lansung, mungkin semua orang bangun lambat lepas penat sambut tahun baru semalam

Anyway, hari ni birthday mama.

Dah sampai kat tempat ni. Mama dah terbau-bau well done steak.

Papa order yang sebelah kanan tu. Black pepper steak set with garden vegetables and spaggeti too plus hot tea for our gentleman papa.

Roti papa dah sampai. Kita cubit sikit sebab mama taknak butter.

Birthday mama with ‘comot’ daughter

Memang sudah ku rancang awal nak makan well done sizzling steak ni. Ada bake potato, ada jagung. Lime jus juga untuk menghilang dahaga.

Papa kata macam makan ratah-ratah saja.

Kamu cik Kayra, makan fries je k. Jagung mama pun kamu pau jugak, tak sempat mama nak rasa.

banana split sebagai dessert. Dia sangat menikmatinya.

Lepas tu kita lepak kat taman perbandaran sekejap.

Budak ini sangat suka bergambar sama juga dengan maknya.

Budak ini juga sangat suka bunga sama juga dengan maknya

 


Lepas tu kita tinjau-tinjau kat dalam Penang Times Square sekejap. Banyak lot kedai masih belum dibuka sepenuhnya. Bangunan ni pun baru lagi sangat.

Full House. Nanti kita try makan kat sini pulak tapi lepas maksu try dulu.
Lepas tu kita lepak lagi kat area Tanjung Pinang. Sempat kayra main kat playground sekejap.
Sebenarnya masa ni Kayra baru bangun tidur. Main buai pun terasa gayat lagi.
Bestnya dapat main-main walaupun sekejap.

Lepas tu kita jalan-jalan kat belakang tu, laluan pejalan kaki tepi laut terus ke Straits Quay Tanjung Penang

Karya tengok banyak bot parking kat situ.

Mama pun bergambar jugak sambil berkata dalam hati, “Bilalah kita akan ada bot sendiri….”

Father and daughter

Indah

Kita

Birthday mama, semuanya dah ada walaupun sederhana. Syukur. Tapi mama nak lagi sorang….

ehem, ehem…Ok tak layout baru blog mama Kayra ?

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: