Day 3- Hari Terakhir Kita Di Sini

Published Disember 23, 2011 by syarida
Hari ni hari terakhir kita di Phuket dan hari terakhir percutian kita di Thailand. Pagi ni buka-buka mata kita tengok permandangan kat luar hotel. Kita siap-siap, kemas barang semua dan turun ke bawah. Tak ada siapa pun lagi di bawah dan papa ajak kita sarapan kat hotel. Sarapan adalah percuma termasuk dalam pakej hotel. Kita minum dan makan roti saja. Yang lain-lain tak berani sentuh. Lepas semua dah ada, kita semua bergerak keluar. 
Selamat Tinggal Pearl Hotel…
Oleh kerana semua orang belum sarapan, maka kita semua singgah untuk sarapan pagi. Makan lagi kita. 
Lepas semua dah kenyang, perjalanan kita diteruskan. Katanya kita nak singgah pantai Patong. Wah, kita semua tak sabar nak tengok pantai yang dikatakan antara yang tercantik di dunia itu…
Permandangan daripada tingkap bilik hotel kita.

Mama tak berani makan. Tapi papa nak try sangat sarapan kat sini. Roti saja k papa.

kamu budak kecik, makan keropok ja ok…??

Coffee for hungry mammals…

Sarapan pagi yang sebenarnya. Kedai mamak muslim. Boleh cakap melayu. Sibuk cerita sejarah diri sendiri disini. Roti canai tetap tak boleh lawan roti canai Malaysia tapi still boleh menang compare to hari tu punya roti canai.

Mama makan nasi dengan paprik yang pedas. Kayra dah pindah tempat nak kawan-kawan dengan najla.

Sibaju hijau tu wazir anak sulung mak anjang. Si kemeja putih tu tourist guide kita. Sangat pandai berbahasa Melayu.

Pekan siam dengan kabel elektrik berselirat. Berserabut je nampak. Kalau ada electric problem, peningla nak pilih wayar yang mana satu…

Kita dah sampai area Pantai Patong, nampak tak tu Hard Rock Cafe ?

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: