Day 2- Hopping Islands jumpa Agen 007

Published Disember 16, 2011 by syarida
kita naik long tail yang slow je perjalanannya. Tapi seronok. Basah-basah muka kita terkena percikan air laut.
Gugusan pulau berhampiran Krabi sangat indah. Mengikuti aktiviti island hopping memberikan peluang menikmati panorama yang sukar dilupakan.


Ko Tapu, pulau batu kapur setinggi 20 meter dan berdiameter 4 meter. Dalam movie James Bond 1974.

James Bond Island atau Phing Kan Island merupakan tempat yang popular setelah pengambaran James Bond dalam episod The Man With The Golden Gun pada tahun 1974.
Tapi, kalau nak jejak je kaki ke tanah pulau ni, setiap orang akan dikenakan bayaran 200 bath bersamaan dengan lebihkurang RM 20. Kita tak turun pun, kita tengok dari jauh je. Ramai betul mat salih kat pulau tu.

Melalui bawah bukit limestone yang mempunyai laluan di bawahnya.

Kita dah lapar. Lepas ni kita singgah makan atas laut k.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: