Sabtu Sebelum 20112011

Published November 20, 2011 by syarida
Cantik tarikh hari ni kan ?
20.11.2011
Tapi mama nak cerita tentang hari sebelumnya..
Hari sabtu kayra pergi kindy jugak. MamaPapa nak kemas rumah. Bukan tak boleh mengemas kalau kayra ada, tapi perjalanan kerja takleh smooth sebab ada ada saja nanti kayra tu. Sharp pukul 12am mamaPapa jemput kayra terus bawak pergi kedai gambar kat Pekan lama Parit Buntar. Nak ambik gambar ukuran passport. Susah jugak nak ambil gambar dia. Jenuh jugak papa nak pujuk. Kalau papa pujuk cepat je dia ok, kalau mama lambat sikit. 
Lepas bergambar, papa ajak tengok rumah baru uncle awie. Uncle awie ni carpenter merangkap interior designer untuk rumah kita. Hehehe…Banyak perabot dalam rumah kita yang uncle Awie buat. Contohnya macam almari bawah tangga tu, uncle awie la yang buat. Tapi idea dari mamaPapa la…
Rumah tu baru je dia beli. Tengah renovate pun…
Dah berpenat kat sana, kita pun balik. Papa kata kita takyah makan nasi. Tengahhari tu, papa goreng burger saja untuk kita bertiga. Sedap la papa burger tu. Terima kasih sebab ringankan kerja mama hari ni.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: