Menunggang Dan Membonceng Motor Papa

Published Oktober 25, 2011 by syarida
Petang tu mama dan Kayra sampai di rumah dari Kindy. Papa dah sampai. Kereta papa takda, papa naik motor balik rumah. Kayra dah best tengok motor papa. Dah masuk rumah, kiss papa lebih kurang, sekejap-sekejap selak langsir tengok motor. Sesekali mama dengar “Bye, bye motor papa…. “
Hujan lagi petang tu, papa balik pun dengan basah kuyup satu badan. Kan dah tau sekarang musim hujan petang tapi papa tetap jugak nak naik motor. Ada hajat lah papa tu nak bawak Kayra ronda-ronda naik motor sebab dah lama tak bawak dia.
Petang tu hujan turun lagi sampai la kita selesai makan. Kita naik atas rehat-rehat. Hujan petang dah berenti. Lepas maghrib papa ajak keluar. Kelam kabut kayra ambik helmet hijau. Panggil-panggil mama suruh cepat.
Kita tak kemana sangat pun. Kita ke pekan Nibong Tebal masuk Yawata dan balik singgah makan lin chee kang. Rugi mama tak dapat tengk master chef kat tv malam ni tapi seronok tengok Kayra happy.
Motor ni lah yang Kayra nak naik
Mama betulkan helmet dulu sebelum naik motor.
Tak boleh naik lagi, kena bergambar dulu….mama cakap…
Ok, kayra dah naik motor dengan papa….
Kat Yawata, habit gigit kuku yang mama marah sangat….
Sama je anak beranak, mama jentik tangan tu dua kali…..
 Peace, tak habis-habis lagi bergambar….
Ok, gambar last. Kita bertiga….
Advertisements

3 comments on “Menunggang Dan Membonceng Motor Papa

  • Tinggalkan Jawapan

    Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

    WordPress.com Logo

    Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

    Twitter picture

    Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

    Facebook photo

    Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

    Google+ photo

    Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: