Sebelum Ulangtahun Hari Lahirmu

Published Oktober 22, 2011 by syarida
Hari yang penuh aktiviti. Mana nak cerita dulu, mama pun tak tau. 
Hari ni Kayra pergi jugak kindy just untuk main-main. Pagi-pagi lagi kayra dah menangis sebab sejuk mama mandikan. Sekejap je lepas tu dia la dia. Merajuk-rajuk tapi tetap nak ke kindy. Hari ni mama tinggalkan kamera kat kindy mintak teacher Pratibha tangkapkan gambar Kayra. MamaPapa pergi sarapan, pergi market dan macam-macam dibuat tanpa Kayra.

Lepas settle semua tu, mamaPapa balik rehat sekejap lepastu pukul 12 pick up Kayra dan kami semua gerak ke Semanggol tengok kerja papa sekejap. Kita lapar, makan bihun sup dulu kat Selinsing. Pastu sambung tunggu papa kerja. Kayra boring, main game angry bird kat tab. Papa upah kayra lagi dengan aiskrim, sedapnya rainbow…

 Tak kenyang lagi ? Kita singgah Secret Recipe tempah kek dan makan lagi. Ok la agaknya chocolate indulgence ( betul ke eja ?) tu. Kami snap-snap gambar dalam kedai tu. 

Pastu kita pi basuh kereta mama. Macam biasa Kayra mesti excited bila masuk dalam mesin tu. Mesin ?

iye……iye….., lepas tu kita balik. Kemas rumah apa yang patut. Basuh baju sidai baju. Kemas rumah. Esok kita sibuk, sibuk untuk Kayra…..
Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: