Esok Hari Raya

Published Ogos 30, 2011 by syarida
Kali ni kayra raya kat Taiping. Baju Raya Kayra dah siap bergosok dan digantung sekali dengan baju mama dan papa. Tahun ni kami pakai colour coklat.
Subuh-subuh pagi sebelum raya tu mama dah tinggalkan kayra di rumah Tok Honey. mama temankan papa pergi pasar Taiping. Awal betul pagi tu. MamaPapa ingatkan dapat la jadi orang paling awal sampai pasar tapi bila sampai kat sana tengok-tengok jalan dah jem. Papa parking kereta jauh sikit sebab area yang dekat-dekat dah fully park. Orang ramai dah beratur-ratur nak beli daging. Papa tak bagi mama snap gambar, rugi  je la papa.
Lepas balik mamapapa ambik kayra bawak pergi Taiping Central lak nak beli kasut kayra. Last last minutes baru nak beli. Dah dapat kasut, papa bawak kayra main-main jap kat children play area kat atas tu sementara mama ronda-ronda sorang-sorang. Dah settle semua kami gerak keluar dari situ  ke masjid Taiping sebab  papa nak pi bayar zakat fitrah sebelum we all balik rehat-rehat dan mama pulak tolong Tok honey masak.
malamnya kayra main bunga api dengan sepupu-sepupu. Bunga api tu uncle Awie kawan papa yang bagi. 
Esoknya Hari Raya. Selamat hari Raya Semua. Maaf zahir batin.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: