Jumaat Sabtu minggu kedua puasa

Published Ogos 16, 2011 by syarida
Gas habis, mama tak dapat masak. Mintak papa belikan asyik tangguh, malas dan akhirnya LUPA. Takpa, masak tak boleh tapi kena makan berbuka puasa jugak kan ??
Ok, bermula pada petang jumaat, we all berbuka dekat-dekat rumah saja. Balik kerja papa dah booking meja. Kita makan ala ala Thai malam tu.

Pagi Sabtu kita duduk rumah. Tiba-tiba sampai satu text message dari maksu ajak berbuka kat Tg Bungah, tanya papa. Papa cakap, ok tak ada masalah. Pagi mama biar kayra berendam dalam kolam plastik kat balkoni.
Petang pukul 5 baru kita bertolak. Sampai autocity baru sedar kereta kurang minyak. Nak bubuh minyak stesen dah lepas bridge. So papa papa ajak ikutr feri je la. Yey, kita naik feri hari ni. lagipun awal lagi masa tu…

Dah sampai ke tempat yang dijanjikan. maksu dan paksu tak sampai lagi. Mama snap gambar dulu. Tak lama lepas tu maksuPaksu sampai. Meja kami tepi kolam renang. Geram ja kayra tengok. Asyik mintak nak mandi. Mana boleh. Dari situ boleh nampak pantai gak sebab menghadap laut.
Risau ja mama takut kayra terjun dalam swimming pool tu.
Dalam dok jaga-jaga, ada sorang budak dah terjun kolam waktu mak bapak dia leka berbuka.
Kesian.

Lepas berbuka we all jalan-jalan kat Batu Feringghi.Saja-saja tengok barang. Mama sempat jugak belikan kayra T shirt sehelai dan cd. Papa belikan kayra mainan choo choo train.

Lepas tu we all lepak-lepak jap dengan maksupaksu kat Padang Kota sebelum kami semua pi bersahur kat nasi kandar Line Clear.

Pukul 1 lebih bertolak balik ke Nibong Tebal. Tersekat dalam sejam kat atas jambatan sebab ada excident. Mama mengantuk dah terlentok sebelah papa. kayra pulak dah sedap peluk bantal busuk time tu…
Penatnya…

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: