Choo choo Train….

Published Ogos 1, 2011 by syarida

 Pada pagi itu jam 3.30 am…..

Kayra : Mama…. nak susu…
Mama : Sekejap lagi k  kayra…

Tiba-tiba…teringat, tren ke Perlis pukul 4.08am, naik kat Parit Buntar.

Mama : Dah pukul berapa sekarang ?
Papa   : Kita dah tak sempat ni…
Mama : Takpa, sempat lagi….cepat…

Kelam kabut bangun, melompat dari katil, mama tak sempat mandi apa, tukar baju, berus gigi, buatkan susu kayra. pakai bedak pakai lipstik (sempat lagi tu), angkat barang semua, start kereta terus pecut ke Parit buntar. Laju betul picanto merah tu pagi tu.Sempat stop sekejap kat ofis papa kejutkan pak guard sebab sekejap lagi nak mintak tolong hantar papa ke stesen. Nasib baik dia dah sedia tunggu.
Papa hantar kami ke stesen, nampai ramai orang tengah tunggu tren, lega sikit. Time tu dah pukul 4pagi. Drop mama dan kayra, loading barang semua pastu papa hantar kereta kat ofis dia untuk parking, dalam 5 minit tu dah sampai balik. Alhamdulillah selamat…
Keretapi delay dalam 20 minit kot. Sempat la kayra main-main kat situ sekejap. Bila keretapi sampai kami naik. Walau kelamkabut pagi tu, ingatkan dah terlepas peluang, kami sempat juga. Syukur juga sebab tak ada kejadian yang tak diingini sebab memang laju betul papa drive pagi tu.
Wah ! best betul kayra, first time naik tren.
Kayra panggil keretapi tu choo choo train…
Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: