Sabtu sebelum ahad…

Published Julai 23, 2011 by syarida
Sungguh mama rasa kelakar balik bila kawan-kawan gelakkan mama pasal mama rasa sedih bila desktop ofis ditukar baru. Mama memang jenis sentimental valueler. Hehehe…ada ke istilah tu ?
Dulu masa nak tukar first car, mama macam orang angau. Gambar kenari tu dah dekat satu album, kiri kanan depan belakang mama ambik buat kenangan. kalau jumpa kereta tu kat jalan, rasa macam nak menangis pun ada. 
Handphone pun sama, tak pernah sampai hati nak trade in, sampai boleh buat muzium dah. Banyak benda yang mama masih simpan. Casing handphone la, tali la, macam-macam. 
ini cerita dulu la, barang-barang kesayangan mama memang mama bagi nama. First handphone 3310 tu namanya    Jenny, pastu pakai handphone baru nokia jugak tak ingat model nama Siti, Handphone sabun nokia mama nama mickey, pastu kenari merah mama nama Jimmy. Macam-macam lagi. Malas nak tulis.
Hari ni hari sabtu. Papa takda pi function. Mama kemas rumah dan masak sambil layan kayra tengok pororo  ( takda cerita lain dah ). Oh ya, papa belikan kayra cd pororo, tengok dgn vcd player. Malam ni kita nak balik Taiping, barang nak kemas jugak. Sat lagi la mama buat. Sebab sikit je.
Tadi mama masak makan tengahhari. Masak lemak ayam dengan belimbing yang sangat walla…sayur bayam, goreng ikan dan bergedel untuk papa.
Malas la nak snap gambar tadi sebab ada orang kat rumah kita tadi. Segan.
hmmm……rugi je tak snap gambar kan ???
Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: