Sepetang kayra di taman permainan

Published Jun 20, 2011 by syarida
Lama dah rasanya tak bawak kayra main-main kat taman permainan. Asyik terperap kat dalam rumah tengok tv ja. Aktiviti yang tak sihat lansung. So last week mama masa lepas pick up kayra dari rumah pengasuh, berenti la sekejap kat taman permainan dekat rumah kita ni nak bagi kayra main-main. Kecik ja taman permainannya tapi kira ok la sebab dekat je dengan rumah kita, satu lorong. Sebelum sampai situ, mama beli aiskrim. Ini kira first time kayra pegang aiskrim besar sendiri. selalu mama yang pegangkan dan tolong suap. Sebab takmau baju kayra kotor. tapi kali ni sebab nak bagi kayra main comot-comot takpa la, lepas balik dari main, sampai rumah boleh mandi terus.

Bestnye dapat makan aiskrim petang-petang yang panas ni…
Bestnya boleh main-main, dah lama tak datang sini…
Eh, kasut dah hilang…
Terbang kayra terbang…
 ooopppsss…tangan mama tu sibuklah…
Yang ni tinggi sangat kayra, mama tak bagi. Tangan tu, takleh ke kalau tak gigit kuku ??

Panjat kat sini takpe, jangan nak memanjat kat rumah lak…
Ingat kat bila balik rumah, dah penat tidur awal la kayra. Pukul sebelas jugak tidurnya. hai anak mama, tak tau penat rupanya dia… Lasak.. mama pulak yang terbalik tidur awal. nanti kita keluar main-main lagi. Best…best…
Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: